Torsdag

17:20:00 2016-02-25
- Konst eller kludd? I svartvitt ser det ju med ut som det förstnämnda i alla fall.....
 
Tjoho i stugan! Här sitter jag och småsover redan klockan fem. Hjälp, vad tidigt vi har varit uppe idag. Verkligen tagit vara på dagen. Damiano har haft problem med sin axel ett tag och idag hade han en tid hos en fysterapeut på ett sjukhus utanför stan. Anledningen till att jag gick upp 06.30 och hängde på, då axelbesök kanske inte kräver fullt moraliskt stöd, var att besöket skulle äga rum på Gentofte sjukhus. I Gentofte, där ligger IKEA. Nu visade det ju dock sig att vi skulle till Herlev sjukhus som ligger särskilt nära Gentofte. Jaja, efter besöket var över bestämde vi oss för att prommenera den knappa milen till IKEA vilket faktiskt var ganska härligt. Vi åt och köpte på oss en massa tavelramar till vår nya tavelvägg (som tydligen skall vara full med italienska fotbollsspelare. Hjälp) som vi planerar att sätta upp i vardagsrummet. Damiano fick även med sig en Mac Book Air hem, som en tidig födelsedagspresent till sig själv. Plus cirka den sjätte kudde han har köpt sedan vi flytta hit. Tydligen är inga lika bra som de han har haft i Italien. Han måse ha en sådan där platt och hårt som pensionärer brukar ha. Haha. Han är i alla fall nöjd och glad nu :-)

Igår var jag också ledig och startade dagen med att pierca två nya hål i mitt öra, lite spontant sådär. Det gick snabbt, smidigt och relativt smärtfritt. Lite mysig känsla när nålen går igenom brosket :-) Sedan mötte jag upp min kompis Anna för lite fika och mys. 

Mmmmmm smörrebröööööööd


Gårdagskvällen spenderades som den pensionär jag är. Fyllde frysen med nytt bröd och satte en pizzadeg som jag läst om på en pizzablogg. Den har snart kalljäst i 24 timmar och jag har sjukt höga förväntningar på detta. Det är ju inte varje dag jag och Damiano är lediga ihop, så det ska firas med pizza och gym. Haha. 


-  Hade dem inne i 250 grader i mer än en kvart och de var fortfarande lika bleka som en själv?

Fick goda nyheter när jag kikade mitt schema häromdagen! Den 18-20 mars är jag ledig fredag, lördag och söndag så jag har börjat planera en hemresa. Wiho! På tiden. Skönt med ett litet avbrott i det här evliga vuxenlivet som bara rullar på. Pappa kommer även och hälsar på nästa helg! Har försökt boka oss en tennisbana här i Köpenhamn, men antar att lördag och söndag förmiddag knappast är den minst eftertraktade tiden. Det har därför varit svårt att hitta något som är ledigt. Hade ju varit trevligt med lite motion med tanke på att det brukar bli en och annan middag när jag och min far är i farten. Men men, får väl försöka promenera bort överflödskalorierna. Hehe. - Vart så jäkla sugen på sushi häromdagen. Efter mitt gympass kunde jag inte hålla mig. Vi har ett tveksamt kinahak mellan gymmet och hemma, sådär att man inte riktigt vet om man kommer klara sig från matförgiftning eller ej. Men när det krisar så krisar det. Klarade mig från sjukdomar och sushin var helt ok. Dock fanns det en sådan Maki rulle med gurka och MANGO i?! Man bara nej. Måste besöka East när jag är hemma!

Kjam :)
 
 
 

De Senaste Dagarna

02:13:02 2016-02-12


Nummer 1: Standard frulle just nu. Nummer 2: Pyssel hemma. Nummer 3: Pruttljud på Damianos mage. Nummer 4: Ni vet den där asgoda spice mixen som smakar röd curry som man bara tillsätter i kokosmjölk? Har inte hittat den i affären på aslänge så fick göra min egen. Smakade förvånandsvärt gott!! Nummer 5: <3<3<3<3<3<3<3

Tjoho! Jag fick ju mig ett väldigt trevligt välkomnande tillbaka till verkligheten efter semestern. Tydligen hade mitt jobb betalat ut för mycket dricks på vår månadslön i januari, så i februari kommer jag få 4000 kr mindre. Gick även och fick en trevlig metroböter på 750 kr eftersom mitt metrokort var utgånget med sex dagar. Inte ens nära liksom? Men jag hade liksom inte skänkt en tanke på det. Mycket nu. Det råder i alla fall shoppingförbud, det är ett faktum. 

Jag har delat mina tankat och åsiker kring den danska semlan på Twitter och Instagram och det får räcka. Imorse slängde jag dock ihop en deg med RIKTIGA semlebullar och fyllde dem med RIKTIG mandelmassefyllning och grädde. Min kompis Anna kom över efter hon slutat i skolan och testade en RIKTIG semla och hon tyckte (självklart) att det var asgott. Det lyckades även slinka ner en hos Jenny, Fabio och Damiano också. Jag har (självklart) ätit två :-)

Burger Sunday

18:06:03 2016-02-07
 
 


Tjohej! Har ju varit en sväng i Italien och det har varit otrolig trevligt! Har träffat Damis familj och vänner över en massa (läs: MASSA) mat. Och spenderat några dagar i de Italienska bergen. Jag har sysselsatt mig med att gå promenader och springa i bergen, simmat, gått på spa osv medans de andra åkt skidor. Vi kom hem i fredags och jag har även varit ledig resten av helgen. Börjar jobba imorgon och är lite fundersam på om jag kommer ihåg hur man gör? Haha. Helgen har bland annat spenderats med några nödvändiga timmar på gymmet, plus lite målning. Målningen duger väl kanske att hänga upp i hallen i alla fall, vi har ju inte någon lampa där än så de är relativt mörkt :-) 

Imorse spelade Dami volleyboll match. Jag hade en relativt tuff cykeltur till hallen på grund av barncykel plus konstant bromsande. Behöver ej gå till gymmet idag på grund av detta.. När vi kom hem tog vi oss en tur till TGI Friday's och åt riktig söndags mat. Hoppas ni har en mysig kväll kompizar :-)